Stoffig?

“He mam, mag ik mijn babyfoto’s nog eens bekijken?” Zo nu en dan duik ik dan even in de (stoffige) inloopkast waar meerdere foto albums liggen. Serieus volgeplakt met alle dierbare herinneringen aan een tijd die voor mijn gevoel nog niet zo lang geleden is maar die zeker niet heeft stilgestaan. Ook al zou ik dat soms wel even willen…
De eerste verjaardag, peuterspeelzaal, vakantie aan het strand met emmer en schep, maar nu willen we toch wel graag WIFI op de camping. Heimwee? Welnee! Wat is er nu mooier dan je kinderen te zien opgroeien naar volwassenheid. Wat een herkenning in de vragen die ze stellen, daar zat je zelf ook mee toch? Maar ze houden me ook een spiegel voor, waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Wat betekent geloven voor mij?  En hoe breng ik het over op mijn kinderen?

Als ik er dan weer over nadenk weet ik het zeker: het christelijk geloof is niet iets uit een stoffig verleden. Het is een levende werkelijkheid anno 2012 in mijn leven: Jezus is mijn Heer en Redder! Dat is van waaruit ik wil leven.
Soms is het heel verhelderend als je weer even terugkijkt met je kinderen. Want de tijd staat gelukkig niet stil, maar brengt ons elke dag een dag dichter bij Jezus wederkomst.

Anita Helder

delen

Recommended Posts