Als de stenen zouden kunnen praten…

door

Als stenen  zouden kunnen praten….. wat zouden ze dan wel niet zeggen? Houzo jong!, stainen kinnen toch nait proaten?! Ja, stil nou maar even. Als de stenen van ons kerkgebouw zouden kunnen praten, wat zouden we dan niet horen?

Decennia lang staat ons kerkgebouw al aan de Sterremuurweg, deze maand 35 jaar geleden trouwden wij in de oer-uitvoering van ons kerkgebouw, vierkant, met puntdak. Wat is er allemaal door de jaren heen gezegd, gezongen, gepreekt. Onder hetzelfde dak wisselen vreugde en verdriet elkaar af, doopdiensten, trouwdiensten, uitvaarten, hier werd ons jongste kind gedoopt, trouwde m’n dochter met de zoon van de predikant. Werden m’n schoonouders uitgedragen op weg naar diezelfde plaats waar velen van ons wachten op de komst van de Heer.

Wat zouden ze ons verder vertellen, die stenen…………….al die vergaderingen en bijeenkomsten, de workshops, de duizenden liters koffie van Simon door de jaren heen, een vrachtwagen vol cake, een hongerige horde waar de Chinees niet tegen aanslepen kan.  Ons honk, onze stek, van klein naar groot, middelpunt van de verkondiging, kom en blijf komen, jong en oud, leden en gasten, we weten ons altijd welkom in dit gebouw.

Als de stenen zouden kunnen praten……..maar dat doen ze niet…..
Hoewel, Jezus zei, Ik zeg u, als zij zouden zwijgen, dan zouden de stenen het uitschreeuwen! Of nait din!!

Ik ben eerst maar even weer een poosje stil!

Jan Damhof

delen

Recommended Posts