Kerk in de steigers

“Het dorp kan alleen lopend worden bereikt en ezels brengen het voedsel omhoog…”  Echt waar? Bestaat dat nog? Hoeveel mensen wonen daar dan?

Ik heb het over het dorp Dormillouse in de Hautes-Alpes, gelegen op ongeveer 1700 meter. Er wonen 5 mensen en een hond. Er staan een aantal verlaten huizen, slaaphutten voor wandelaars die een meerdaagse tocht maken, er is een gite en een klein restaurant met terras en een gratis uitzicht op een fantastische omgeving. Een blikje cola kost dan wel 3 euro en een uitsmijter 11,50. Maar een ezel loopt ook niet gratis omhoog zullen we maar zeggen.

Wat me opviel is dat er ook nog een kerk stond! In de steigers: er was een restauratie bezig zodat  ik niet binnen heb kunnen kijken. Maar toch, als er nu aan wordt gewerkt dan toch zeker met het doel om straks weer te worden gebruikt. Voor al die wandelaars die hier komen een plek om (samen) God te ontmoeten. Zou er een pastor naar boven komen? Die is gauw een uurtje aan het klimmen. Of is hij ook de kelner in het restaurant en woont hij boven? Daar ben ik niet achter gekomen met mijn huis-tuin-en keuken Frans.

Het dorp met zijn kerk hebben vast een lange geschiedenis, ik moet het nog maar eens opzoeken. De wandeling er naar toe was er in ieder geval een om stil van te worden. Ik hoop dat er boven in de kerk, als die weer open is, ook nog veel mensen stil worden voor God.

 

Anita Helder

delen

Recommended Posts