’t Is weer voorbij, die mooie zomer…….

door

Dat gaan we toch nog niet hebben hè, nou al de zomer laten verdampen!  Nou ja, het zit er wel aan te komen mensen!  Helaas, de dagen worden alweer aanzienlijk korter, de agenda’s  gaan alweer opbollen met onze het moet maar weer verplichtingen. ´t Is weer voorbij die mooie zomer, ken je dat liedje nog, van Gerard Cox, geloof ik, alweer bijna veertig jaar geleden.

In Nederland kun je dit versje elke zomer weer loslaten op de half verregende meute die elk jaar weer blijmoedig op de zon blijft hopen. Maar…….. we hadden onze mooie momenten, we verloren weliswaar de EK, maar ik genoot van de prachtige zonsondergangen bij Sunset op Ameland, en het stille water aan de boorden van Vrouwe Janna op het Paterswoldse Meer. En toen Henk zijn filosofische gedachtegangen de vrije loop liet gaan, wat vervolgens weer resulteerde in het joyeuze  gebaar van het ontkurken van een flesje Frans druivensap met de nodige natuurlijke toevoegingen, totdat ook daar weer de bodem meedogenloos zichtbaar werd…..ach, aan alles komt een end!

Mensen wat een melancholie, ´t is altijd weer een beetje  balen met een vleugje nostalgie! Zo zat deze zomer vol gebeurtenissen en belevenissen, we genoten van de mooie dingen, die waren er volop, soms verrassend en onverwacht, om dankbaar voor te zijn en de steeds weer herscheppende kracht van onze God te zien. Maar we stonden ook stil, confronterend en wel, bij hartverscheurende en zeer verdrietige dingen die een schaduw wierpen over het mooie licht in deze zomer.
Niet zo gemakkelijk in een column te verwoorden, ze zijn glimlach- verwoestend, maar evenzeer  reëel,  een ieder van ons kent de tranen en het verdriet van hen die door dezelfde herscheppende God beproefd werden en worden.

´t Is weer voorbij die mooie zomer , maar het werk van God gaat nooit voorbij, Gode zij dank, ondanks alles mogen we weer verder, we zijn tenslotte onderweg, de afgelopen jaren heb ik zelf ook het nodige voor de kiezen gehad, en toch mag ik steeds weer uitkomen bij dat ene echte kernpunt:  in het volle vertrouwen kunnen zeggen:  de Here zal erin voorzien, want nog steeds is het zo:

De Heer is mijn herder,
Het ontbrak mij aan niets.
Het ontbreekt mij aan niets.
Het zal mij in het allesomvattende nietsontbreken aan niets ontbreken!

´t Is nog lang niet voorbij, die mooie zomer…………………….

 

Jan Damhof.

 

delen

Recommended Posts