Zoet/zout

Gezellig!
Dagen die weer korter worden, lampen en kaarsen die vroeg aan gaan. Volksfeesten en christelijke feestdagen die elkaar opvolgen. Tijd van verwachten. Voor de kinderen spannend, want komt Sinterklaas wel langs met cadeautjes, chocoladeletters en snoep?
Ik herinner me nog een schoen die bij ons voor de kachel stond met een wortel en een briefje voor de Sint waarop stond: “helemaal vol alstublieft.” De blik in de ogen toen er een volle zak zout in zat! Als ouder kun je ook genieten van de blijdschap op het gezicht als er wel een mooi cadeau uit de zak gehaald wordt.

Ik denk ook aan de andere tijd van verwachten, Advent. De tijd van uitzien naar het Kerstfeest. Dat is voor ons allemaal niet zo spannend meer, toch? Christus is als kind gekomen zo’n 2000 jaar geleden om de wereld te redden, toch? Waarop zou je nu nog moeten wachten zou je zeggen.

In de wereld om ons heen, misschien ook wel dichtbij, is Kerst vaak verworden tot een zoet feest met (te) veel lichtjes, eten en namaakengelen. Tijd om de zoutpot erbij te pakken en als christen de smaakmaker te worden. En in deze verwachtingstijd de echt goede boodschap van Kerst rond te strooien.

Anita Helder

delen

Recommended Posts