Spiegel

De afgelopen tijd kijk ik regelmatig in de spiegel. Niet alleen in die van de badkamer (en winkelruiten) maar ook van binnen. In verband met een korte studie ben ik min of meer gedwongen een reflectieverslag te schrijven. In zo’n verslag kun je beschrijven wie je bent, wat je wilt, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en wat er gebeurt als je het eens anders doet. Een soort innerlijke voorjaarsschoonmaak, eigenlijk.

Tegelijkertijd kijk ik ook bij God in de spiegel. Al tijden bestook ik God met de vraag wat mijn roeping is en of ik wel met de juiste dingen bezig ben. En ik kan u zeggen: dat is een behoorlijk vermoeiende bezigheid geweest, met vragen die vooral beginnen met “Moet ik…?” En God (geduldig als Hij is) geeft mij al tijden antwoord. Ik had het alleen niet gehoord, omdat ik iets anders wilde horen. Ik verwachte namelijk dat God mij een bepaalde richting in zou wijzen. Maar wat doet God? Hij stuurt mij helemaal nergens heen: Hij zet mij stil! Hij zegt: Jij moet helemaal nergens heen! Het draait niet om jou, het draait om Mij. Ik wil dat je Mij ontmoet, gewoon op de plek waar je staat.

Prachtig toch, zo’n spiegel!

Liesbeth Post

delen

Recommended Posts