Inhaken, afhaken……

door

Zondag: acht blije gezichten, dankbare stellen, vreugdevolle familie en kerkleden, een roos op het doopvont, een helder ‘ja’, vastgehouden door God en internet, knielen op een bidbankje, toch wel een beetje eng…Al moet je nog een korte tijd lijden, ….lijden?

Daar kom ik toch niet voor? Moet ik daar nu al op inhaken? Belofte! Samen op het podium met vaders en moeders, wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand! Adembenemend, hoe kunnen wij ooit Zijn hand overzien? Inhaken!, in geloof! De doop van een jongetje, opgetild door zijn vader en opgetild door Zijn Vader, kwetsbaar op deze wereld, al moet je nog een korte tijd lijden…..ik hoef niet af te haken!

Water op het hoofd van een jonge vrouw, met de volgende belofte al bij zich dragend: Gods volk gaat door de zee, en de muren van water wijken naar rechts en naar links. Tranen van ontroering en dankbaarheid, ook tranen van doorgesijpeld verdriet dwars door de muren van onze kerkzaal, een 12 jarig meisje en een bus die niet van wijken wist; een jonge vrouw en een trein die niet doormidden spleet. Heer ontferm u over ons, want een mens zou toch afhaken. Laat ons die geopende hemel zien, waar we toch allen reikhalzend naar uitzien. We schudden elkaar de hand, we ontmoeten elkaar in onze Ontmoetingskerk, we duiken weer naar buiten om ons onder te dompelen in de heerlijke voorjaarszon, een moeder met haar verrassingswonder in de armen, hoe heerlijk is Uw naam over de ganse aarde!!! Afhaken?……….Inhaken!!!

Jan Damhof

delen

Recommended Posts