Over muren springen

Soms doe je dingen die je eigenlijk niet durft. Je zet je angst opzij en doet het gewoon. Hoe vaker je dat doet hoe beter, want door je angsten te overwinnen word je wereld een stuk groter.

Onze jongste zit sinds kort op zwemles. In zijn groene zwembroek stapt hij iedere vrijdagmiddag stoer naar zijn zwemjuf. En iedere week doet hij wel iets wat hij eigenlijk niet durft: in het water springen, kopje onder, op de drijven en ga zo maar door.

Ik zit trots aan de kant. Af en toe hebben we oogcontact en dan steek ik mijn duim in de lucht “goed bezig, jongen!” De vorige les ging hij voor het eerst duiken. Eerst wilde hij niet, maar uiteindelijk ging hij overstag en dook in het water. “Ach,” zei hij na de les “ik dacht, ik ga het gewoon doen.”

Je kunt soms heel erg tegen dingen opzien. Soms loop je er misschien zelfs liever voor weg. Als ik ergens tegenop zie, denk ik vaak aan een zin uit psalm 18: ‘met mijn God spring ik over een muur’. Dat geeft mij rust en het  vertrouwen dat ik het niet alleen hoef te doen. Dat ik samen met mijn God de moeilijkste dingen aan kan.

Onze jongste komt vast nog wel voor grotere uitdagingen te staan. Ik hoop dat hij dan niet alleen op zichzelf hoeft te vertrouwen, maar samen met zijn God over nog heel veel muren gaat springen.

delen

Recommended Posts