Wintermaand.

Een column in december waar schrijf je dan over? Sinterklaas, het feest van de kindervriend, de vriend van iedereen? Nou ja iedereen, zijn knecht leid tot veel discussies en arrestaties. Nee dan liever over kerst. Het feest van licht, gezelligheid en lekker eten.

Nee ik schrijf liever over de winter. Hoe onvoorstelbaar mooi God deze wereld heeft gemaakt. December wordt door ons mensen ervaren als ontzettend druk voor groot en klein. Eerst natuurlijk Sint Maarten met alles wat er bij hoort als opmaat voor één van de drukste maanden van het jaar. De intocht van Sinterklaas, Sinterklaas in het dorp, op school, op de crèche, op het werk, schoen zetten en natuurlijk het Sinterklaas journaal. Dan nog het heerlijk avondje zelf met alle cadeaus. De kerstdagen gaan al niet veel anders. Een viering op school en in de kerk. Lekker en veel eten met vrienden en familie inclusief alle voorbereidingen…

Neem dan Gods schepping. In de winter staat alles stil, geen groei of bloei. Gewoon uitrusten van een jaar hard werken. Energie opdoen voor het volgende jaar. Even helemaal niets en dan als in het voorjaar de zon weer aan kracht wint, barst alles weer los. Heerlijk! Wat een God is Hij. Ik zou dit voorbeeld eens vaker moeten volgen.

delen

Recommended Posts