RIJK

De maand juni loopt alweer ten einde, en de zon is inmiddels ook gaan schijnen na een periode van kou. Dat wordt genieten de komende dagen. Inmiddels zijn heel veel inwoners van onze mooie groene gemeente Haren en in de rest van Nederland, druk bezig met het maken van plannen om op vakantie te gaan. Op feestjes en op je werk zit het wel in de top tien van de gesprekken. Wat een rijkdom is dat toch!!!! Dat we geld hebben om op vakantie te kunnen gaan, b.v. op een boot. We krijgen dan een mooie hut met een bed en met goed eten.

Het is wel goed dat we ons realiseren hoe rijk we hier zijn in heel Nederland. En ja, het is waar, niet iedereen gaat op vakantie. Het is goed dat we ons realiseren dat er ook mensen niet op vakantie kunnen, omdat ze ziek zijn, of omdat ze het niet kunnen betalen. Diegenen die wel op vakantie gaan, zoeken een mooie camping met alles erop en eraan, of een hotel of iets anders. We weten meestal al hoe het er uit ziet via internet en wat we mogen verwachten. Mocht het tegenvallen, dan kunnen we dat melden op een site of een klacht indienen.

Als ik dan de beelden op tv zie van al die honderden vluchtelingen. Die hebben soms veel geld betaald om een plek op een boot naar de vrijheid te kopen. Zij komen in de meeste gevallen terecht op een overbevolkte boot zonder faciliteiten, laat staan een bed. Dan besef ik weer hoe rijk ik ben om te mogen wonen in een land waar rust en vrede is.

Tevens realiseer ik mij ook weer hoe dankbaar ik ben dat ik gezond ben, want dat is een van de belangrijkste dingen in het leven. Gezondheid, geluk en liefde zijn niet te koop. Het is iets wat we krijgen van onze hemelse Vader. Hij geeft een ieder wat hij of zij nodig heeft. Dat is misschien niet altijd volgens ons plan, maar ik ben er van overtuigd dat alles in ons leven en in dat van u, volgens Gods plan gaat. Dit wil ik u allen meegeven als overdenking voor deze zomermaanden. Geniet van en met elkaar en tel elke dag je zegeningen.

delen

Recommended Posts