Gelukkig

“Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt ….”, u kent het liedje wel. Met deze muziek zitten we gelijk in de sfeer van deze tijd van het jaar. Want ja, hij is weer en in het land. En nee, niet alleen meer de bekende knechten maar heel veel maatjes in allerlei kleuren en maten. Dat ging niet zonder slag of stoot en ze moeten zelfs goed beveiligd worden bij de intocht. Gelukkig gebeurt dat.

Vroeger, ik spreek over ongeveer 12 jaar geleden, werd er dan in huize Helder gevochten om de Intertoysgids. Cadeautjes werden aangekruist, liefst op elke bladzijde een en natuurlijk moest de schoen of laars elke dag bij de kachel gezet worden. Later kwamen de surprises en gekke gedichten maar de zak met cadeautjes moest er sowieso bijblijven. Gelukkig gebeurde dat.

Toch is deze tijd van het jaar niet voor iedereen zo gelukkig. Het is koud, snel donker en maar stil in de buurt. Als je alleen bent kun je behoorlijk opzien tegen de lange dagen binnen. Om van alle feestdagen nog maar te zwijgen. Gelukkig nieuwjaar? Je hoopt het van harte.

Ik merk steeds meer dat geluk en gelukkig zijn echt in de kleine dingen van elke dag zitten. En dat als je elke dag een geluksmomentje op een briefje schrijft en in een potje doet je aan het eind van een jaar ziet waar je allemaal gelukkig en dankbaar voor kunt zijn: mijn gezin, de regenboog, mijn Bijbel, het kaartje van een lieve vriendin ….. God geeft je elke dag, ook al is die soms wat langer donker, wel iets om gelukkig van te worden. Niet in de laatste plaats: Zich zelf!

Gelukkig gaat de Sint over drie weken weer naar Spanje. Kijken wij dan uit naar Iemand die het echte geluk kwam brengen.

Mat. 5:3 : het echte geluk is voor mensen die weten dat ze God nodig hebben. Want voor hen is Gods nieuwe wereld. (Bijbel in gewone taal)

delen

Recommended Posts