Liefde is…

Het is alweer februari, de maand van de liefde. De reclamefolders zorgen er wel voor dat we dat niet zullen vergeten. Valentijnsdag! We ontkomen er niet aan. Wat kunnen we allemaal wel niet kopen om voor één dag onze geliefde te laten zien dat we van hem/haar houden! Geweldig toch?
En wie wil er nou niet verrast worden door een (anonieme) geliefde?
Maar… het lijkt soms net alsof het van die ene dag moet afhangen. Daarna zijn we er weer voor een jaar vanaf. En als je pech hebt, word je niet verrast en heb je voor niets gewacht. Volgend jaar beter, ja ja.
Nou, voor mij hoeft het niet. Laten we gewoon van iedere dag een Valentijnsdag maken.
Dat is helemaal niet zo moeilijk. Wat is er nou mooier dan je geliefde elke dag te laten zien dat je van hem/haar houdt! Trouwens, niet alleen je geliefde is belangrijk. Anders vallen er heel wat mensen buiten de boot.

Als ik in de Bijbel lees, krijg ik iedere dag te horen dat God van mij houdt. Dat vind ik zó fantastisch. Wanneer ik besef hoeveel mijn Vader van mij houdt, dan wil ik toch niet anders dan iedere dag van mijn leven proberen zijn liefde ook aan anderen uit te delen. Daar heb ik echt niet veel voor nodig. Een glimlach, een kaartje, een hartelijke groet, in al die kleine dingen kan ik de liefde die ik heb gekregen doorgeven aan mijn medemens.
Iedere dag zegt mijn man tegen mij dat hij van mij houdt. En iedere dag vertelt hij mij dat ik weer heerlijk gekookt heb. Dat is toch geweldig?
Wat zou het mooi zijn als niemand Valentijnsdag meer nodig heeft. Gewoon omdat we iedere dag de liefde en waardering van iemand mogen ervaren. Iedere dag mogen we ons koesteren in de liefde van God. Hij houdt zoveel van ons, dat Hij zijn enige Zoon voor ons heeft gegeven (Johannes 3:16). Hoeveel ik ook in gebreke blijf, dat blijft recht overeind staan. Daar kunnen we het mee doen. Dat is pas échte liefde.

delen

Recommended Posts