Goed is genoeg

De vakanties zijn weer voorbij. School, werk en ook de kerkelijke activiteiten zijn weer begonnen. Samen met vele anderen vragen we ons af: wat gaan we dit jaar met de bijbelstudiegroep bespreken? Gaan we een Bijbelboek bestuderen al dan niet aan de hand van een boekje geschreven door een inspirerende schrijver? Of wordt het dit jaar een boekje over de aartsvaders? Misschien aan de hand van studiemateriaal een aantal belangrijke christelijke thema’s bespreken? Mannen en vrouwen apart of gaan we weer een gemengde groep beginnen?

De een vond het vorige jaar te veel over het gevoel gaan en heeft de behoefte aan echte Bijbelstudie. Een ander vond het juist fijn om de avond te beginnen met hoe zit jij hier, heb je nog dingen meegemaakt die je graag met ons wilt delen? Weer een ander zou zo graag willen dat we het gebed een prominentere plaats geven tijdens onze avonden. Zo zijn er veel meningen en ideeën over hoe je met elkaar een avond kunt vullen. Vaak is de wens om het in vergelijking met andere jaren beter, uitgebreider, diepgaander, persoonlijker, praktischer, …. te doen.

Samen met vier andere mannen heb ik in het voorjaar meegedaan aan een weekend van de ‘4e Musketier’ in Schotland. Met een groep van dertig kerels, christelijk en niet christelijk, door de Schotse Hooglanden met ieder 1 rugzak met daarin alles wat je nodig hebt om drie dagen te bivakkeren. Eén van de dingen die me is bij gebleven is het enthousiasme van andere mannen over het praten met elkaar over levensvragen. Wat houdt jou bezig en wat vind jij belangrijk in het leven? Voor mij vragen waar ik samen met mijn Bijbelstudiegenoten al zoveel jaren over praat. Voor de niet christelijke reisgenoten, nieuwe vragen waar je voor het eerst met andere kerels over praat.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik bij een groep mensen mag horen door God bij elkaar gezet, om elkaar te helpen, met elkaar te praten en elkaar te steunen in het leven als kinderen van de hemelse Vader. Wat het komend jaar wordt met de Bijbelstudie weet ik nog niet, ik weet wel: dat het weer een fantastisch seizoen gaat worden. “Genoeg is immers geen hoeveelheid maar een ervaring”.

Ostry Stephanus 

delen

Recommended Posts