Land van belofte

Wat is het prachtig om in het voorjaar een bustocht te maken door het Groninger land. Je heerlijk laten rijden en het landschap aan je voorbij te zien glijden. Het vlakke land, met weidse wolkenluchten, veel groen en bloeiende rododendrons, zuring, meidoorns en boterbloemen. Het Groninger land. Een stukje van Gods prachtige schepping. Als je die schepping vanuit de bus aan je voorbij ziet gaan, kun je daar echt van genieten.

En toen reden we ineens langs de eerste omgeploegde en ingezaaide akkers. Op dat moment kwam de gedachte bij mij op: Dit is land van belofte. De boeren hebben gezaaid en de akkers wachten op de hand van God die alles tot leven zal wekken. Zodat ook wij kunnen leven, van het voedsel dat de akkers op zullen brengen.

Al mijmerend bedacht ik mij dat eigenlijk de hele aarde land van belofte is. Want hoe wij Gods mooie aarde ook beschadigd hebben, overal zien we nog glimpen van hoe het was en hoe het eens weer zal worden. God heeft beloofd dat Hij de aarde weer helemaal nieuw zal maken. Dat is iets om naar uit te kijken.

En in de tussentijd mogen we genieten van al het mooie dat er ook nu nog is te zien, te ruiken en te proeven. Wij leven hier en nu, in een land van belofte. Dat is genieten én verlangen.

Tineke Postma

delen

Recommended Posts