Het kindermoment

De kerkdienst is voor de hele gemeente. Toch is het voor kinderen vaak moeilijk. Daarom vind ik het kindermoment zo waardevol. Als kind moet je merken dat de kerkdienst niet alleen voor grote mensen is, dat jij er écht bij hoort.

Het kindermoment is een korte presentatie die betrekking heeft op de preek, ondersteund met beelden, in de taal die kinderen aanspreekt.

Het kindermoment gebeurt in het midden van de gemeente. Samen waren we er bij dat deze kinderen gedoopt werden. Dat maakt ons samen mee-verantwoordelijk voor hen. Het meemaken van een kindermoment helpt ons dat te beseffen.

Ik probeer het kindermoment zó te vertellen dat het verhaal blijft hangen. Dat helpt de ouders om thuis met hun kind in gesprek te raken over de dienst. Vaak wijs ik vooruit naar de preek, ik hoop dat de kleintjes dáár dan ook meer van meekrijgen. Ik geniet er van om een ingewikkelde preek op kinderniveau uit te leggen.

Guido Helder

delen

Recommended Posts