Mijn geloof

Het geloof is iets dat ik heb meegekregen  als klein kind, dus dat voelt heel vertrouwd. Mijn ouders hebben me ermee opgevoed, ik ging naar een christelijke school en later naar catechisatie en jeugdvereniging.

Het geloof  is er ook altijd, je weet dat je een kind van God mag zijn, wat er ook gebeurt. In je leven zijn er hoogte- en diepte punten en die hebben zeker invloed op je geloof. Een dieptepunt was er toen mijn eerste man Jos ziek werd en na een jaar overleed. Nog nooit in m’n leven heb ik Gods nabijheid zo goed gevoeld. Naast het grote verdriet dat er was, voelde ik me gedragen door Gods liefde, geholpen om door te gaan met het leven, ook al was de toekomst heel onzeker. En dat gevoel is heel kostbaar.

En dan ben je heel dankbaar als het weer goed gaat in je leven – een nieuw huwelijk, de geboorte van de kleinkinderen: allemaal dingen die je van God ontvangt en waarvoor je Hem kunt danken.

Ik ben blij dat we elke week naar de kerk kunnen en mogen om versterkt te worden in het geloof; om ook in een ‘rustige’ tijd van je leven, eraan herinnerd te worden dat je dit van God krijgt.

Marijke Slager

delen

Recommended Posts